sárga-barna étel fehér tálban, sárga terítő, pohár, kanál

Puding a sütőből

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: citrompuding kicsit másképp, mit gondolnád

Ez a recept a bizonyíték, hogy egy pudingot is lehet izgalmasan elkészíteni. A legalapvetőbb dolgok kellenek hozzá (vaj, cukor, tojás, liszt), viszont ami azután következik, hogy összeállítottad a krémet, az megbolondítja az egészet.


​Hozzávalók

  • 120 g puha vaj
  • 170 g porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 40 g liszt
  • 3 db citrom
  • 300 ml tej

Így készül

  1. A vajat és a cukrot habverővel dolgozzuk előbb simára, majd habosra. Közben adjuk hozzá a tojások sárgáját és a kezeletlen héjú citromokról lereszelt héjat is. Keverjük hozzá a lisztet, csorgassuk bele a citromok levét, miközben folyamatosan habverőzzük. A tejet forrósítsuk fel és adjuk hozzá azt is.
  2. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra, és kenjünk ki egy sütőformát vajjal.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a tojásfehérjéket, verjük keményre, végezetül sózzuk meg, és óvatosan forgassuk hozzá a másik masszához.
  4. Ha ez kész, egy nagyobb tepsibe öntsünk vizet úgy, hogy az kb. két cm magasra érjen. Ebbe állítsuk bele a kikent (vagy sütőpapírral bélelt) sütőformát, öntsük bele a teljes masszát, majd toljuk vissza a sütőbe 45 percre.