rózsaszín tölcsérek és gombócok jégen
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: citromos és epres szorbet

Nyári hűsítő jeges finomság egy kis csavarral a receptben.



Hozzávalók

  • 6 db citrom
  • 600 g cukor
  • 1 liter víz
  • 60 ml citromlikőr
  • 250 g eper

Így készül

  1. A citromok levét és lereszelt héját a cukorral és a vízzel addig forraljuk, míg a cukor teljesen felolvad.
  2. Hozzáadjuk a citromlikőrt, hagyjuk teljesen kihűlni, majd két egyenlő részre osztjuk.
  3. Az epret leturmixoljuk és elkeverjük a citromos keverék egyik felével.
  4. Az így kapott kétféle alapot mélyhűtőbe tesszük és kb. 5 óra alatt készre fagyasztjuk úgy, hogy közben félóránként botmixerrel áttörjük.
  5. Tálaláskor fagylaltos kanállal gombócokat formázunk belőle.