Spagetti villával kanállal egy tálban egy fa asztalon

Hűsítő frissesség egy tál spagettiben

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: Spaghetti al limone azaz citromos spagetti

Citrom, spagetti és fokhagyma ennek a receptnek a legfontosabb összetevője. És ha ez még nem lenne elég, a fokhagymát egészen szokatlan módon kell felhasználni. Mi a helyedben máris rohannánk a konyhába kipróbálni ezt a szó szerint üdítő finomságot!



​Hozzávalók

  • 45 dkg spagetti
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 citrom leve
  • 1 citrom héja
  • 2 dl olívaolaj
  • 8 dkg reszelt parmezán
  • 1 csokorpetrezselyem vagy bazsalikom

Így készül

  1. A spagettit forrásban lévő sós vízbe öntjük, majd al dente módra megfőzzük.
  2. A fokhagymagerezdet kettévágjuk, és bedörzsöljük vele annak a tálnak a belsejét, amelyben majd tálalni szeretnénk az ételt. A maradék gerezdet tegyük félre.
  3. Öntsük a tálba a citrom levét, majd adjuk hozzá az olívaolajat. Kézi habverővel jól dolgozzuk össze, míg teljesen egyneművé nem válik. Erre öntsük az al dentére főtt spagettit, majd óvatosan keverjük össze.
  4. Külön tálban elegyítsük a parmezánt és a sót, és szórjuk a tésztára. Adjunk hozzá apró darabokra tépett petrezselymet vagy bazsalikomot, és hintsük meg a citrom reszelt héjával. Forrón tálaljuk.

From Your Site Articles
Related Articles Around the Web