színes gyümölcsök és egy kanál egy talpas tálban, fehér asztalon
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: citrussaláta

Friss gyümölcsökből télen is elkészíthető saláta. A recept titka a különleges, itthon ritkábban használt édesítőszer.



Hozzávalók

  • 1 db narancs
  • 2 db zöld citrom
  • 1 db vérnarancs
  • 100 ml juharszirup

Így készül

  1. A megmosott gyümölcsöket tisztítsuk meg a héjuktól, és vágjuk őket karikákra. Tegyük salátástálba, majd locsoljuk le a juharsziruppal, esetleg szórjunk rá a kedvenc desszertfűszerünkből is.
  2. Finoman forgassuk át, de ezt a lépést ki is hagyhatjuk, hiszen szedés közben úgyis összekeveredik majd a saláta.
  3. Ha merészebbek vagyunk, adhatunk a salátához pisztáciát, friss mentát, friss koriandert is.