zöld, fehér és barna ételek egy fehér tányéron, felülnézetből
Fotó: instagram.com/costes_restaurant/

Sztárséffel nyitott újra Magyarország első Michelin-csillagos étterme

Két év szünet után megújulva, látványos tálalással, meghökkentő kombinációkkal folytatódik a történet.


Két év szünet után nyitotta meg újra a kapuit a Ráday utcai Costes. A Gerendai Károly tulajdonába tartozó, 2008-ban megnyitott fine dining étterem 2010-ben Magyarországon elsőként kapta meg a Michelin-csillagot, amit azóta is megőrzött.

A pandémia alatti korlátozások és a turizmus visszaesése miatt az elmúlt két évben maga az étterem nem működött, viszont otthonra házhoz lehetett rendelni a személyzetet. Egy hónapja aztán mozgolódás kezdődött a Ráday utcában, aminek eredményeként a napokban újranyitott a Costes.

Úgynevezett séfpatronként nem más, mint Rácz Jenő csatlakozott a csapathoz, aki a pandémia alatt a Costes cégcsoport segítségével saját fine dining egységet is nyitott Rumour by Rácz Jenő néven. A nevével fémjelzett új konyhában a séf Koppány Levente lesz, aki korábban Palágyi Eszter vezetése alatt már dolgozott a Costesben.

Az új koncepció nem titkolt célja, hogy jobban bevonzzák a magyar vendégeket is, kezdetben egy hatfogásos menüvel várják az érdeklődőket. A tányérokat a Rácz Jenőtől megszokott látványos tálalás, valamint a meghökkentő kombinációk jellemzik.