kézfertőtlenítő, szürke pólós ember és kezek
Fotó: FotoHelin / Shutterstock

Megmaradt egy csomó kézfertőtlenítő a COVID után? 5 felhasználási módot mutatunk

Ne dobd ki a COVID-19 után megmaradt kézfertőtlenítőt, mert még sok mindenre felhasználható!


A COVID-19 egyik kellemetlen hozadéka, hogy a legtöbb lakásban felhalmozódtak a kézfertőtlenítők. Igaz, hogy a vírus még jelen van és még egy jó darabig maradni is fog, ám egyes kézfertőtlenítők hamar lejárnak, vagyis fel kell használnod őket. Ezért most összegyűjtöttünk neked 5 szuper egyszerű és praktikus felhasználási módot, hogy ne kelljen a fertőtlenítőket kidobnod.

1. Eltűnteti a befőttesüveg címkéjét

bef\u0151ttes \u00fcvegek egym\u00e1sra pakolba

Fotó: Viktor Forgacs / Unsplash


Te sem szoktad kidobni az üres gyümölcsös befőttesüvegeket?

Akkor már biztosan meggyűlt a bajod a makacs címkékkel. De ne aggódj, ugyanis a kézfertőtlenítő segíteni fog a problémán. Keverj össze belőle egy keveset vízzel, majd alaposan itasd át a címkét. Pár perc és már meg is szabadultál a matrica összes maradékától - olvasható a lifehacker cikkében.

2. Enyhíti a szúnyogcsípést

sz\u00fanyog z\u00f6ld lev\u00e9l

Fotó: Syed Ali / Unsplash


Nem bírod a viszkető szúnyogcsípéseket? Szerencsére a kézfertőtlenítő sokat segít a megkönnyebbülésben. A fertőtlenítő ugyanis antiszeptikus (fertőzésellenes, fertőzést gátló) tulajdonsággal rendelkezik, ami enyhíti a csípések által keltett szúró, viszkető érzést, illetve a fertőzésektől is megóv.

3. Újjávarázsolja az ezüst evőeszközöknek

k\u00e9k textil szalv\u00e9ta, ez\u00fcst villa, kan\u00e1l \u00e9s k\u00e9s

Fotó: Debby Hudson / Unsplash


Elsőre lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de a kézfertőtlenítő segít újjávarázsolni az ezüst evőeszközeidet.

Egy vattakorong vagy fülpálcika segítségével törölgesd át az ezüst kanalat, villát és kést, majd a szokásos módon polírozd őket.

4. Használd szárazsamponként

egy barna pulcsi sz\u0151ke haj\u00fa n\u0151

Fotó: Tim Mossholder / Unsplash


Ha a hajad már szebb napokat is látott, de éppen nincs kéznél száraz sampon, akkor a kézfertőtlenítő nagy segítségedre lesz. A fertőtlenítőben lévő alkohol ugyanis felszívja a nedvességet, vagyis a felesleges olajat is eltűnteti a hajadból.

De ne felejtsd, hogy ez a trükk hosszú távon nem a legjobb megoldás, hiszen az alkoholos fertőtlenítő szárítja hajat és a fejbőrt.

5. Fertőtlenítsd vele a billentyűzetet

egy s\u00e1rga pulcsis ember laptopozik

Fotó: Christin Hume / Unsplash


A billentyűzet és az egér nagyon gyorsan bepiszkolódik, de a kézfertőtlenítő újfent segíteni fog. Vigyél fel belőle egy keveset egy papírtörlőre és alaposan törölgesd át vele a billentyűzetet, hogy eltávolítsd a baktériumokat.