
Cseresznyelekvár és egy kis plusz
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: levendulás cseresznyelekvár sütés nélkül
2021-08-24
Meglepően remek párost alkot a cseresznye a levendulával, ezt ebben a lekvárban is bizonyítják.
Hozzávalók
- 600 g cseresznye
- 150 g barna cukor
- fél csomag dzsemfix
- 2 szál levendula
- fél citrom leve
Így készül
- A megmosott, kimagozott cseresznyét tegyük lábasba és kezdjük el hevíteni.
- Adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, majd forraljuk 10-15 percig. Ezután zárjuk el a tüzet, és morzsoljuk bele a levendulavirágot.
- Turmixoljuk olyan állagúra, ahogyan fogyasztani szeretnénk. Adjuk hozzá a dzsem fixet, majd még egyszer forraljuk fel, és forrón töltsük üvegekbe.
From Your Site Articles
- Egy nap, egy recept: házi zabkenyér házi túrókrémmel ›
- Egy nap, egy recept: hűsítően édes citromos muffin ›
- Egy nap, egy recept: Salvador Dalí spirituális gyümölcslevese - Vince ›
- Tarte tatin recept: a fordított almatorta, ami véletlenül született - Vince ›
- Így lesz egy doboz tejből mennyei édes sütemény - Vince ›
- Egy nap, egy recept: tormás zellerkrémleves - Vince ›
- Egy nap, egy recept: gyümölcsös pizza kecskesajttal - Vince ›
- Breaking! Michelin-csillagot kapott két budapesti étterem - Vince ›
- Ez a brit királyi család kedvenc csokija - Vince ›
- 6 étel, amitől a gyerekek jobban tudnak koncentrálni - Vince ›
- Egy nap, egy recept: pikáns bundás alma sós karamellszósszal - Vince ›
- Food Truck Show a Lovin: Kóstolj spanyol ételeket a hétvégén! - Vince ›
- Egy nap, egy recept: Jean-Paul Belmondo málnás almalekvárja - Vince ›
- 10 lépés, aminek segítségével bárki tökéletes sütiket készíthet - Vince ›
- Egy nap, egy recept: klasszikus almás pite - Vince ›
- Túl csípős az étel? Ezeket az italokat enyhítheted az érzést! - Vince ›
- Egy nap, egy recept: gyümölcsös tejberizsszelet - Vince ›
- Egy nap, egy recept: Jean-Paul Belmondo málnás almalekvárja - Vince ›
- Egy nap, egy recept: levendulás panna cotta - Vince ›