sötétbordó üveg, fehér tányéron

Cseresznyelekvár és egy kis plusz

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: levendulás cseresznyelekvár sütés nélkül

Meglepően remek párost alkot a cseresznye a levendulával, ezt ebben a lekvárban is bizonyítják.


​Hozzávalók

  • 600 g cseresznye
  • 150 g barna cukor
  • fél csomag dzsemfix
  • 2 szál levendula
  • fél citrom leve

Így készül

  1. A megmosott, kimagozott cseresznyét tegyük lábasba és kezdjük el hevíteni.
  2. Adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, majd forraljuk 10-15 percig. Ezután zárjuk el a tüzet, és morzsoljuk bele a levendulavirágot.
  3. Turmixoljuk olyan állagúra, ahogyan fogyasztani szeretnénk. Adjuk hozzá a dzsem fixet, majd még egyszer forraljuk fel, és forrón töltsük üvegekbe.