babcsírák

Nem csak egészséges, de dekorációnak is felhasználható.

Ez a kicsi csíra nem is olyan kicsi, avagy csíráztatási útmutató kezdőknek

Miért csíráztass? Mert ebben a vitaminhiányos időszakban ezek a fiatal hajtások igazi immunrendszer-erősítő csodaszerként fognak hatni. A következő útmutató minden csíráztatási kérdésedre választ ad!



Felmerülhet benned a kérdés, hogy miért érdemes csíráztatni. Elsősorban azért, mert a csíra magas tápértékű és könnyen emészthető élelmiszer, ami rengeteg tápanyagot tartalmaz. Sőt, még finom is! Mindemellett pedig ételek díszítésére is használható, amitől hipp-hopp egy menő étteremben érzed majd magadat.

A következő videókban szereplő csíráztató király, Armen Adamjan megmutatja, hogyan kell helyesen és hatékonyan csíráztatni.

Fokhagyma csíráztatása

Így csináld:
  1. Szedegesd le a külső héját a fokhagymának.
  2. Szúrj bele két fogpiszkálót, és tedd egy pohár vízbe úgy, hogy csak a fokhagyma alja érjen a vízbe.
  3. Pár nap és finom, friss fokhagyma csíráid lesznek!

    Fogyaszd salátákkal vagy akármilyen általad kedvelt étellel.

Brokkoli csíráztatása

Így csináld:
  1. Végy egy brokkoli szárat.
  2. Egy késsel vágj le egy kicsit a szár végéből.
  3. Tölts meg egy üveget vízzel és állítsd bele a brokkolit.
  4. A szár alja egy-két hét alatt hajtani kezd, ekkor pedig elültetheted.
  5. Hamarosan saját brokkolid lesz otthon.

Krumpli csíráztatása

Így csináld:
  1. Szúrj két oldalról fogpiszkálókat egy krumpliba.
  2. Tedd egy pohár vízbe, úgy, hogy a fele legyen víz alatt.
  3. Kevesebb mint egy hét, és tele lesz kicsi csírákkal.
  4. Ültesd el, és ebből az egy krumpliból rövid időn belül legalább tíz darab lesz.

Bab csíráztatása

Így csináld:
  1. Vegyél egy zacskó babot (akármilyen lehet).
  2. Szórd bele őket egy befőttes üvegbe.
  3. Öntsd fel az üveget vízzel, és hagyd a babokat ázni körülbelül nyolc órán keresztül.
  4. Távolítsd el a vizet róluk.
  5. Ismételd meg ezt három napon keresztül (azért, hogy a babok ne száradjanak ki).
  6. Négy nap után már tele lesz az üveged friss csírákkal.