Fehér hús, zöld levelek, tarka rizs, fehér tányéron, fehér késsel és villával

Távolkeleti ízek kimaxolva

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: extrém pikáns csirkecurry

Curry, zöldségek, joghurt, csirkemell. Ebből már csak jó sülhet ki! És valóban, elképesztő ízorgia kerül a tányérodra, mindenképpen megér egy próbát. Utána már úgysincs megállás. Nekünk nagy kedvencünk ez a recept.


​Hozzávalók

  • 200 g natúr joghurt
  • 100 g tejföl
  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 db paradicsom
  • 1 db piros és 1 sárga kaliforniai paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • babérlevél, római kömény, kurkuma, currypor, garam masala, csili ízlés szerint
  • 3-4 cm friss gyömbér
  • 1 csokor friss koriander
  • 250 g rizs

Így készül

  1. A köményt, a kurkumát, a curryt és a csilit tegyük mozsárba és törjük össze teljesen. A joghurtot keverjük össze ezzel a fűszerkeverékkel, majd vágjuk nagyobb darabokra a csirkemellet és a babérral együtt tegyük a fűszeres joghurtba. Hagyjuk pihenni legalább 2 órán át a hűtőszekrényben.
  2. Közben a paradicsomot vágjuk kockákra és keverjük össze a tejföllel. A gyömbért tisztítsuk meg, reszeljük le, s adjuk a paradicsomos tejfölhöz.
  3. A hagymát vágjuk kockákra és tegyük serpenyőbe, forró olajra dinsztelődni. Tegyük rá a felcsíkozott piros kaliforniai paprikát, és ha friss csilit választanánk, azt is most használjuk fel. Ehhez adjuk a pácolt csirkét, majd ráöntjük a tejfölös paradicsomot is. 30–40 perc alatt, kevergetve pároljuk puhára, s az utolsó 10 percre adjunk hozzá garam masalát is.
  4. Tálaljuk hosszú szemű pirított rizzsel. Ehhez főzzük meg a rizst a szokásos módon.
  5. Tegyük a második hagymát felkockázva forró olajba, majd forgassuk meg rajta a sárga kaliforniai paprikát, s végül melegítsük össze a rizzsel.