színes ételek kör alakú tányérokban felülnézetből, tálcán, szürke asztalon
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: paradicsomos csirkecurry, illatos rizzsel

Nem könnyű a manapság nagyon divatos curry receptek között újat mutatni, mi most mégis megpróbáljuk. A szokásos fűszereken kívül ebbe a változatba került paradicsom és joghurt is a csirkecombok mellé.



Hozzávalók

  • 4 egész csirkecombfilé
  • 1 közepes hagyma, apróra vágva
  • egy csipet cukor
  • 4 cm friss gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1/2 teáskanál csilipehely
  • 2 teáskanál őrölt koriander
  • 2 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 hámozottparadicsom-konzerv
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • tengeri só
  • 2 evőkanál olaj
  • 100 g vaj
  • friss koriander
  • 250 g basmati rizs

Így készül

  1. A vaj felét az olajjal felforrósítjuk, karamellizáljuk rajta a cukrot és lepirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát, további 3 percet pirítjuk.
  2. Belekeverjük a kurkumát, a csilit, a koriandert, a római köményt és a paradicsomot, 5 percig forraljuk, ha kell 50 ml vizet adunk hozzá. Ekkor keverjük bele a joghurtot, a nagyobb kockákra vágott húst, és magas hőfokon kevergetve főzzük további 5 percen át.
  3. Felöntjük 350 ml forró vízzel és közepes lángon lefedve főzzük 20 percig. Gyakran megkeverjük, majd a rizzsel tálaljuk.
  4. A rizst alaposan átmossuk, 600 ml hideg vízzel, 2 teáskanál sóval és a maradék vajjal egy serpenyőbe tesszük. 15 percet állni hagyjuk, majd közepes lángon forraljuk 6 percet, takarékon pedig további 5 percet.
  5. Tálalás előtt 10 percen át lefedve gőzölődni hagyjuk.