
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: csípős csirkeszárnyak
2022-05-14
Akár a kertben, grillen is elkészíthető csirkeszárnyak "dupla" szósszal.
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 70 g vaj
- 1 tk. őrölt csilipehely
- 1 tk. méz
- 2-3 ek. olívaolaj
- só, bors
Így készül
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A szárnyakat megtisztítjuk, kettévágjuk, és leitatjuk róluk a feleslege vizet. Egy szilikonecset segítségével minden a húsok minden oldalát vékonyan megkenjük olajjal, sózzuk és borsozzuk, majd egy tepsiben kb. 40 perc alatt időnként megfordítva ropogósra sütjük.
- A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a csilivel és a mézzel, végül megsózzuk.
- Az így elkészült mázat összeforgatjuk a készre sült, aranyló szárnyakkal.