fehér tálban barna étel, háttérben életlen tárgyak
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: csípős csirkeszárnyak

Akár a kertben, grillen is elkészíthető csirkeszárnyak "dupla" szósszal.



Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 70 g vaj
  • 1 tk. őrölt csilipehely
  • 1 tk. méz
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • só, bors

Így készül

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A szárnyakat megtisztítjuk, kettévágjuk, és leitatjuk róluk a feleslege vizet. Egy szilikonecset segítségével minden a húsok minden oldalát vékonyan megkenjük olajjal, sózzuk és borsozzuk, majd egy tepsiben kb. 40 perc alatt időnként megfordítva ropogósra sütjük.
  3. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a csilivel és a mézzel, végül megsózzuk.
  4. Az így elkészült mázat összeforgatjuk a készre sült, aranyló szárnyakkal.