szőke kisfiú barna fagyit eszik tölcsérből

Laborban tesztelve: az egyik legolcsóbb itthon kapható dobozos fagyi a legjobb

Fontos, hogy jó minőségű összetevőkből készüljön és persze finom is legyen. A győztes mindkettő kritériumnak megfelel.


A német Öko-Test tesztmagazin nemrégiben a nyár egyik slágertermékét, a fagylaltot, azon belül is a dobozos csokifagylaltot tesztelte. Összesen 20 különböző terméket vetettek alá laboratóriumi illetve érzékszervi vizsgálatnak.

A tesztelt termékek közül több Magyarországon is kapható, ezek közé tartozik többek között a Ben & Jerry, a Häagen-Dazs és a Mövenpick csokoládé fagylaltja.

A 20 versenyző közül összesen 14 kapta meg az elérhető legmagasabb „nagyon jó” minősítést, köztük az egész verseny egyik legolcsóbb terméke is. Az itthon a Penny Marketekben kapható Rios Premium csokifagylalt literes kiszerelésben 1189 forintba kerül, a korábban már említett Häagen-Dazsból ugyanekkora mennyiség ára az 5000 forintot is elérheti, de még a Carte d’Or fagyik ára is 1500 forint körül alakul.

barna doboz k\u00e9ppel \u00e9s felirattal

Az örömteli eredmények mellett a cikk nem felejti el megjegyezni, bármennyire is finomak a fagylaltok, nem szabad belőlük nyakló nélkül enni, mert hozzáadott cukrot tartalmaznak, ami nagy mennyiségben semmiképpen nem egészséges.