barna csokoládégolyók szürke asztalon
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: csilis trüffel

Pikáns, sütés nélküli édesség mindössze 4 összetevőből.



Hozzávalók

  • 250 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 50 g vaj
  • 200 ml 30%-os tejszín
  • 1 teáskanál csili

Így készül

  1. Olvasszuk fel gőz felett a vajat, tördeljünk bele 200 g csokoládét, és jól keverjük el. A tűzről levéve adjuk hozzá a tejszínt és a csilit, majd keverjük sima masszává.
  2. Vizes kézzel formázzunk belőle kis golyókat, amiket a maradék olvasztott csokiba mártunk.
  3. Sütőpapírra helyezve, hűtőszekrénybe téve várjuk, míg megszilárdul.
  4. A trüffel bevonatát készíthetjük többféle módon: holland kakaóba hempergetve, de kipróbálhatjuk a pirított tört mandulát vagy a reszelt csokoládét is.