piros-zöld étel kör alakú tálban, fekete deszkán, szürke sajtreszelő

Pikáns csirke

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: őszi csokis keksz egy kis meglepetéssel

Könnyen gyorsan elkészíthető aprósütemény. A receptben elrejtettünk egy kis különlegességet, amitől ez a csokis keksz kicsit más lesz, mint a többi.



Hozzávalók (16 darabhoz)

  • 22 dkg liszt
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12,5 dkg puha vaj
  • 12 dkg sütőtökpüré
  • 12 dkg barna cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 20 dkg étcsokoládé

Így készül

  1. A lisztet a sóval, a gyömbérrel és a sütőporral összekeverjük. A cukrot és a vajat kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, végül a tökpürét is belekeverjük. A lisztkeveréket kanalanként belekevertetjük a géppel.
  2. Az étcsokit egy recés késsel apró darabokra vágjuk és a tésztába keverjük. Lefedve, 3 órát pihentetjük a hűtőben.
  3. 190 fokra melegítjük a sütőt, egy sütőlapot sütőpapírral bélelünk ki és fagylaltoskanállal golyókat merünk a tésztából, majd a kezünkkel szabályosra formázzuk és 3 cm-es távolságban a sütőlapra ültetjük.
  4. Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sülnek meg a sütik; amikor a szélük aranybarna színű, rácson hűtsük.