átlátszó üvegpoharakban fehér és barna krémek
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: poharas csokidesszert

A barna majdnem 50 árnyalata kerül a poharakba ennél a receptnél, az egészet pedig egy kis alkohol is megbolondítja! A végeredmény egy rendkívül pikáns desszert.



Hozzávalók

  • 70 g fehér csokoládé
  • 70 g fekete csokoládé
  • 70 g tejcsokoládé
  • 3 evőkanál vaj
  • 600 ml tejszín
  • 200 ml presszókávé
  • 6 cl konyak
  • 3 tojásfehérje
  • csipet só
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • csokoládéforgács

Így készül

  1. A háromféle csokoládéból egyenként krémeket készítünk, így kapunk háromféle színt. Gőz fölé helyezünk egy kisebb lábast, beleteszünk egy evőkanál vajat és 70 g darabokra tört csokoládét, simára keverjük, majd hűlni hagyjuk.
  2. Közben felverünk 200 ml tejszínt, belekeverünk 100 ml kávét és 2 cl konyakot. A fehér csokis krémhez nem adunk kávét, hogy szép fehér maradjon– és nem baj, ha az állaga sűrűbb a többinél. Ezután hűtőbe tesszük.
  3. Egy-egy tojásfehérjéhez hozzáadunk egy csipet sót és egy evőkanál cukrot, majd kemény habbá verjük őket. Ezekbe forgatjuk vissza a szobahőmérsékletűre hűlt csokoládékrémeket és a felvert konyakos tejszínt.
  4. Poharakba adagolva tesszük a hűtőszekrénybe. Csokiforgáccsal csak tálalás előtt díszítsük.