csokoládé szeletek
Fotó: ivan_kislitsin / Shutterstock

A templom, ahova minden csokirajongónak el kell zarándokolnia egyszer

A csokoládé kétségkívül az élet egyik legnagyobb öröme. Ha te is a szerelmese vagy, akkor egyszer el kell látogatnod a cikkben bemutatott múzeumba.A csoki a valaha létezett egyik legsokoldalúbb és legkedveltebb édesség. A sütiktől kezdve a cukorkákon át, egészen a fagylaltig mi mindenben imádjuk. Ezért is örültünk meg, amikor a mashed oldalán a világ egyik legkülönlegesebb csokoládé múzeumáról olvastunk, ami ráadásul Európában található. Mi egyszer biztosan ellátogatunk oda, és ezzel te is így leszel, ha megismerted. Íme!

Ez is érdekelhet: Ezért nem szabad a csokoládét hűtőben tárolni


A csokoládét már évszázadok óta készítik és fogyasztják a világ minden tájékán. Akad azonban egy európai város, ahol igazán kiemelkedő minőségű csokikat állítanak elő. Ez nem más mint, a belgiumi Brüsszel. Sokan a csokoládé "fővárosaként" is tartják számon.

Ha pedig Brüsszel a csokoládé fővárosa, akkor a Museum of Cocoa and Chocolate (Le Musée du Cacao et du Chocolat) a csokoládé első számú szentélye!


A Brüsszel szívében található múzeum egy több mint 300 éves, 3 emeletes középkori épületben kapott helyet, itt különféle kiállítások láthatók a csokoládé történetéről. Van mit mutatni: az ország csokoládé iránti rajongása egészen a 19. századig nyúlik vissza, a belga csokoládéipar világhírnevét a lágy, krémes praliné alapozta meg.


Kíváncsi vagy, hogy honnan is származnak a kedvenc édességed hozzávalói? Mikor ismerkedtek meg először a csokoládéval az európaiak? Ezekre a kérdésekre és továbbiakra is választ fogsz kapni a múzeumban. Mindazonáltal a múzeum igazi különlegessége, hogy az ott készült csoki műremekeket közelebbről is szemügyre veheted, ugyanis egy nagyon látványos bemutatókonyha is helyet kapott a múzeumban.


A múzeum látogatói az említett látványkonyhában testközelből tekinthetik meg, miként dolgoznak a tapasztalt "csokoládémesterek". Jó hírünk van: az elkészült csokikat, például a korábban említett híres pralinét szintén meg tudod itt kóstolni.


Ahogy a videón is látszik, a múzeum rengeteg érdekes interaktív bemutatóval és játékkal készül, így kicsik és nagyok egyaránt élvezni fogják az ott eltöltött időt.