barna, hasáb alakú sütemény, tetején sárga habbal, fehér tányéron

2 az 1-ben

Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: csoki torta mini vaníliás profiterollal

2 az 1-ben édesség, hiszen a csokitorta mellé jár egy mini profiterol is, hogy tobzódhassunk a jóban. Figyelem: a sok összetevő ellenére a recept nem bonyolult!



Hozzávalók

Torta

  • 6 tojás
  • 200 g porcukor
  • 180 g liszt
  • 6 evőkanál víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 40 g holland kakaópor

Krém

  • 300 g tejcsokoládé
  • 200 ml habtejszín
  • 150 g vaj

Profiterol

  • 300 g profiteroltésztaalap
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 100 g étcsokoládé

Így készül

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra verjük, majd a sütőporral elkevert liszttel összedolgozzuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan a masszába forgatjuk, s végül a kakaóport is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 180 °C-on 25 perca latt megsütjük, és ha kész, két lapra vágjuk.
  2. Közben krémet készítünk: a csokoládét a vajjal és a tejszínnel gőz felett simára keverjük, majd 30-40 percig gőz felett tartjuk, hogy összesűrűsödjön. Amikor szobahőmérsékletű, kenjük a lapok közé, és hűtsük tovább.
  3. A készen vásárolt mini profiterolokat vágjuk kétharmaduknál ketté, és készítsünk vaníliás pudingot a csomagolásán lévő utasítás szerint. A profiterolokat töltsük meg a pudinggal, majd helyezzük sorban a torta tetejére. Mindegyik alá és a tetejükre is csorgassunk olvasztott csokoládét.