fekete csokigolyók kék tálban

Egy nap, egy recept: házi csokoládégolyók

A legjobb édesség újrahasznosításra! Maradék csokoládé, zserbó, lekvár felhasználásával is elkészíthető, a recept tetszőlegesen variálható, a végeredmény mindig isteni lesz.



Hozzávalók

  • 300 g jó minőségi étcsokoládé
  • 300 ml tejszín
  • 50 g sótlan vaj
  • pár csepp narancsolaj vagy aroma
  • aprított dió, mandula, pisztácia, kókuszreszelék és liofilizált (fagyasztva szárított) málna

Így készül

  1. Ehhez a nyalánksághoz nagyon jól felhasználhatók az egyéb alkalmakról megmaradt csokik. Törjük kisebb darabokra a csokoládét és tegyük egy tálba.
  2. A vajat és a tejszínt forraljuk fel egy kis lábasban, majd öntsük a csokoládéra. Keverjük addig, míg a csokiból sűrű krém lesz.
  3. Ízesítsük narancsolajjal vagy aromával, és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy jól megszilárduljon. Pár óra elteltével formázzunk a krémből kis golyókat, és hempergessük meg az összeaprított magvak keverékben.
  4. Pár golyót kókuszreszelékben, párat a liofilizált és apróra tört gyümölcsökben is meghempergethetünk. Tegyük őket papírkapszulákba, vagy tálaljuk üvegtálkákban.
VINCE-tipp: A golyókat készíthetjük darált zabkekszből, olvasztott vajjal, kakaóporral, kókusszal és lekvárral összegyúrva is. Jó maszatos munka a formázás, amiben a gyerekek nagy örömmel fognak segíteni!