
Fotó: Monika Grabkowska / Unsplash
Egy nap, egy recept: házi csokoládégolyók
2022-01-10
A legjobb édesség újrahasznosításra! Maradék csokoládé, zserbó, lekvár felhasználásával is elkészíthető, a recept tetszőlegesen variálható, a végeredmény mindig isteni lesz.
Hozzávalók
- 300 g jó minőségi étcsokoládé
- 300 ml tejszín
- 50 g sótlan vaj
- pár csepp narancsolaj vagy aroma
- aprított dió, mandula, pisztácia, kókuszreszelék és liofilizált (fagyasztva szárított) málna
Így készül
- Ehhez a nyalánksághoz nagyon jól felhasználhatók az egyéb alkalmakról megmaradt csokik. Törjük kisebb darabokra a csokoládét és tegyük egy tálba.
- A vajat és a tejszínt forraljuk fel egy kis lábasban, majd öntsük a csokoládéra. Keverjük addig, míg a csokiból sűrű krém lesz.
- Ízesítsük narancsolajjal vagy aromával, és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy jól megszilárduljon. Pár óra elteltével formázzunk a krémből kis golyókat, és hempergessük meg az összeaprított magvak keverékben.
- Pár golyót kókuszreszelékben, párat a liofilizált és apróra tört gyümölcsökben is meghempergethetünk. Tegyük őket papírkapszulákba, vagy tálaljuk üvegtálkákban.
VINCE-tipp: A golyókat készíthetjük darált zabkekszből, olvasztott vajjal, kakaóporral, kókusszal és lekvárral összegyúrva is. Jó maszatos munka a formázás, amiben a gyerekek nagy örömmel fognak segíteni!
From Your Site Articles
- Gasztrolegek: fotókon a 20 000 000 000 forintos torta! - Vince ›
- Egy nap egy recept: háromcsokis pohárkrém csavarral - Vince ›
- Ezért nem szabad a csokoládét hűtőben tárolni - Vince ›
- Gasztrolegek: kiderült, melyik Magyarország kedvenc csokija! - Vince ›
- Gasztrolegek: a világ 7 legdrágább csokoládéja és történetük - Vince ›