csokoládétorta, tetején áfonya
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: csokoládés sajttorta

Csupa csoki sajttorta, amit sütni kell, de éppen ettől lesz olyan finom és jó állagú!



Hozzávalók

  • 125 g vaj
  • 250 g kakaós zabkeksz
  • 600 g natúr krémsajt
  • 1/2 vaníliarúd
  • 1 biocitrom héja
  • 130 g cukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 db tojás
  • 100 g étcsokoládé

Így készül

  1. Olvasszuk fel a vajat, közben konyhai robotgépben őröljük meg a zabkekszet. Keverjük össze a darált kekszet és az olvadt vajat, majd nyomkodjuk egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaforma aljába.
  2. A csokoládét gőz felett olvasszuk meg, a tojásokat pedig válasszuk szét.
  3. A töltelékhez elektromos habverővel keverjük simára a natúr krémsajtot a csokival, a tojássárgákkal, a vaníliarúd kikapart magjaival, a citromhéjjal, a keményítővel, kakaóporral, valamint a cukorral.
  4. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a masszába.
  5. Öntsük a kekszes alapra a csokis keveréket, majd a tortát tegyük 140 °C-ra előmelegített sütőbe 50-55 percre.
  6. Hűtsük ki, majd tálalás előtt fél napig tartsuk hűtőszekrényben, s csak az asztalra téve díszítsük csokoládéforgáccsal, friss gyümölcsökkel.