
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: csokoládés sajttorta
2022-03-01
Csupa csoki sajttorta, amit sütni kell, de éppen ettől lesz olyan finom és jó állagú!
Hozzávalók
- 125 g vaj
- 250 g kakaós zabkeksz
- 600 g natúr krémsajt
- 1/2 vaníliarúd
- 1 biocitrom héja
- 130 g cukor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 4 db tojás
- 100 g étcsokoládé
Így készül
- Olvasszuk fel a vajat, közben konyhai robotgépben őröljük meg a zabkekszet. Keverjük össze a darált kekszet és az olvadt vajat, majd nyomkodjuk egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaforma aljába.
- A csokoládét gőz felett olvasszuk meg, a tojásokat pedig válasszuk szét.
- A töltelékhez elektromos habverővel keverjük simára a natúr krémsajtot a csokival, a tojássárgákkal, a vaníliarúd kikapart magjaival, a citromhéjjal, a keményítővel, kakaóporral, valamint a cukorral.
- A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a masszába.
- Öntsük a kekszes alapra a csokis keveréket, majd a tortát tegyük 140 °C-ra előmelegített sütőbe 50-55 percre.
- Hűtsük ki, majd tálalás előtt fél napig tartsuk hűtőszekrényben, s csak az asztalra téve díszítsük csokoládéforgáccsal, friss gyümölcsökkel.