barna kenyerek es sárga kenőcs egy barna kosárban, kék asztalon
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: cukkinikenyér avokádós-kecskesajtos mártogatóval

Ne ijedj meg, a cukkinikenyeret azok is szeretni fogják, akik egyébként bizalmatlanok a zöldséggel szemben. Pláne, ha rákerül a fenséges kecskesajtos krém!


​Hozzávalók

  • 260 g liszt
  • 130 g zabpehelyliszt
  • 60 g apró zabpehely
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 teáskanál tengeri só
  • 3 tojás
  • 150 ml olívaolaj
  • 250 ml joghurt
  • 2 kis cukkini
  • 150 g dió
  • 1 teáskanál zöld bors
  • 150 g puha kecskesajt
  • 1 érett avokádó

Így készül

  1. Az avokádó húsát villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a kecskesajtot és simára törjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  2. Sütőpapírral kibélelünk két darab 8 dl-es pástétomformát, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük. A szárazanyagokat – a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a durvára vágott diót és a frissen őrölt zöld borsot– alaposan összekeverjük.
  3. A tojásokat egy nagy edénybe ütjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a joghurtot, mindezt habverővel felhabosítjuk, majd a lereszelt cukkinit hozzáforgatjuk. A száraz keveréket két részletben hozzáadjuk, majd elosztjuk a két sütőformában. 45-50 percnyi sütést követően tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Pár percnyi pihentetés után emeljük ki a formákból és rácson hűtsük ki teljesen.