színes étel fehér tányéron, körülötte poharak, evőeszközök
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: zöld fűszeres cukkinivirág

Ricottás krémmel töltött cukkinivirágok mártogatóssal. Szép, finom és egészséges étel.



Hozzávalók

  • 8 db cukkinivirág
  • 300 g ricotta
  • 100 g kukoricaliszt
  • 100 g búzaliszt
  • 150 ml jéghideg víz
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • néhány szál kakukkfű
  • 100 ml olívaolaj
  • 50 g kesudió
  • semleges ízű olaj a sütéshez (pl. napraforgó, repce)
  • só, bors

Így készül

  1. A ricottát sóval, borssal és az apróra vágott kakukkfűvel ízesítjük, majd óvatosan megtöltjük vele a cukkinivirágokat.
  2. A kétféle lisztet csomómentesre keverjük a vízzel, szükség esetén adagolunk még hozzá– a cél az, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
  3. Az olajat felhevítjük, a töltött cukkinivirágokat a lisztes masszába mártjuk és néhány perc alatt ropogósra sütjük, majd frissen tálaljuk.
  4. A bazsalikomot, az olívaolajat és a kesudiót sóval és borssal pépesre őröljük, az így kapott zöld fűszeres mártogatóst külön tálban kínáljuk.