nő sárga bikiniben fekszik a vízparton

Ha te is naponta érzed ezt, akkor súlyos D-vitamin hiányod van

Egy teljesen hétköznapi tünetről van szó, csak eddig a kutatók ezt nem kötötték össze a D-vitamin hiányával.A D-vitamin rendkívül fontos az emberi szervezet számára, nélküle legyengülhet az immunrendszer, törékenyebbé válhatnak a csontok, de még a fogyás is nehezebben megy.

Ehhez képest egy kutatás szerint az emberek két harmada nem visz be elég D-vitamint – írja minapi cikkében a spring.org.uk oldal.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a lesújtó eredményt hozó kutatás talált egy nagyon egyszerűen beazonosítható jelet, amivel a szervezet figyelmeztet minket, ha növelni kell a D-vitamin adagot.

A 2600 finn férfi bevonásával végzett vizsgálat azt állapította meg, kétszer gyakoribb volt a krónikus, napi rendszerességű fejfájás azoknál az embereknél, akik nem esznek elég D-vitamint.

D-vitamin élelmiszereink közül a tejtermékekben, halakban, gombákban és a tojásételekben található meg nagy mennyiségben. Ha hatékonyabbá szeretnéd tenni a fogyókúrádat, ezeket egyed – és persze menjél sokat a napra!