
Sárga és mézédes.
Fotó: Liudmyla Yaremenko / Shutterstock
Egy nap, egy őszi finomság #10: datolyaszilva
2021-10-06
Datolyaszilva, sharonfruit, hurma, kákó, persimon és kakiszilva. Sok nevet kapott és még több receptnek a hozzávalója ez a narancssárga, édes, magtalan gyümölcs. Mutatunk egy őszi finomságot, amit a datolyaszilva tesz majd igazán izgalmassá.
Sorozatunk következő főszereplője az ősz egyik legizgalmasabb gyümölcse, a datolyaszilva.
Mit érdemes tudni róla?
Várd meg míg megpuhul!
Fotó: Gabriella Clare Marino / Unsplash
Az ázsiai kultúrában már régóta használják a torokfájás, torokgyulladás, illetve a hörghurut tüneteinek a kezelésére. Emellett az emésztőrendszerben kialakuló betegségek megelőzésére és a vérszegénység enyhítésére is használják.
Nagy reményeket fűznek hozzá a rákgyógyításban is. A datolyaszilvában továbbá található nátrium, vas, kálcium és C-vitamin, ezek mind pozitív hatással vannak az immunrendszer megfelelő működésére.
Mézédes datolyaszilva kompót
Hozzávalók:
- 1 csésze száraz fehérbor
- 1/2 csésze cukor
- 1 csillagánizs
- 1 fahéj rúd
- Só
- 4 datolyaszilva, meghámozva és 8 felé vágva
Így készüls:
- Forrald fel a bort, a cukrot, a csillagánizst, a fahéjat és egy csipet sót.
- Vedd vissza a hőt és párold a szirupot, amíg be nem sűrűsödik, körülbelül 7 percig.
- Add hozzá datolyaszilvát és fedő alatt párold, amíg meg nem puhul, körülbelül 20 percig.
- Vedd ki a gyümölcsöket és tedd őket egy tálba. Főzd tovább a szirupot, amíg a felére csökken.
- Most öntsd rá a datolyaszilvára. Hagyd kihűlni.
- Tálald fagylalttal.
- Jó étvágyat!
From Your Site Articles
- Mutasd a csillagjegyed és megmondjuk, mi a helyes táplálkozás ... ›
- A 6 legjobb afrodiziákum a konyhából - Vince ›
- Látnod kell ezeket a zöldség és gyümölcs szobrokat - Vince ›
- Nyakunkon az újabb járvány, de van 8 étel, amivel megúszhatod ... ›
- Tükör előtt meg tudod nézni, szenvedsz-e vérszegénységben - Vince ›