Diana hercegnő fehér ruhában
Fotó: David Levenson / Getty Images

Diana hercegnő egykori kedvenc édessége nemcsak finom, de a története is különleges

Az édesség telis-tele van Diana hercegnő kedvenc trópusi gyümölcseivel.


Arról már mi is korábban beszámoltuk, hogy Diana hercegnő szeretett jókat enni. Főleg éttermekbe szeretett járni, ugyanis nem volt egy nagy konyhatündér. Darren McGrady, a királyi család egykori séfje szerint Harry herceg és Vilmos herceg édesanyja nem volt igazán jó szakács. Egyszer az is előfordult, hogy ki kellett hívni a tűzoltóságot, miután spagettifőzés közben majdnem lángra kapott a palota. Valószínűleg a hasonló baleseteket (is) elkerülendő, folyton séfek szolgálták ki a hercegnőt.

pavlova s\u00fctem\u00e9ny, gy\u00fcm\u00f6lcs\u00f6kkel

Fotó: Deborah Rainford / Unsplash


Carolyn Robb, aki egykor szintén a szívek hercegnőjének volt a személyi séfje, nemrég a Royal Eats nevű Youtube csatornán mutatta be, hogyan készül Diana kedvenc édessége, a "francia tejföllel", vagyis a crème fraîche-sel töltött és trópusi gyümölcsökkel (kivi, maracuja, gránátalma, füge és egres) díszített pavlova - írja a delish oldala.


De még mielőtt megmutatnánk a Diana hercegnőnek készített tortát, fontos tisztázni, mi is pontosan a pavlova és hogy kiről kapta a különleges nevét. A meringue-ből (egyfajta habcsók), tejszínből, valamint különféle gyümölcsökből álló finomság a világ egyik leghíresebb orosz balett-táncosnőjéről, Anna Pavlova-ról kapta a nevét. Pavlova 1926-ban járt Ausztráliában és Új-Zélandon, ahol igazi "megasztárként" ünnepelték, így tiszteletére alkották ezt a könnyed habos finomságot.

Diana hercegn\u0151 \u00e9s K\u00e1roly herceg Fotó: www.flickr.com


Most térjünk vissza a Delish-nek adott interjúhoz, amiben a séf megosztotta néhány kedvenc emlékét is a néhai hercegnőről, beleértve azt is, amikor először találkozott vele a Kensington Palotában. Annak ellenére, hogy Robb az állásinterjú elején még nagyon ideges volt, hamarosan megnyugodott, Diana hercegnő ugyanis hihetetlen barátságosan viselkedett vele.

"Diana hercegnő gyakran lejött a konyhába beszélgetni a személyzettel. Néha még a biztonsági őreit is megtréfálta azzal, hogy rádióikat a hűtőszekrénybe rejtette" - folytatta a séf.


A fenti videóban látható csodaszép korona alakú pavlova csodát a séf a közös szép emlékek tiszteletére alkotta meg. A sütés közben még azt is elmesélte, hogy Vilmos herceg és Harry herceg fiatal korukban habcsók készítésével segítettek neki a konyhában.

feh\u00e9r torta gy\u00fcm\u00f6lcs\u00f6kkel

Fotó: Eugene Krasnaok / Unsplash


Robb pavlova receptje igen bonyolult, így csak az igazán tapasztalt cukrászoknak érdemes megpróbálkozni az említett crème fraîche verzió elkészítésével. Ha mégis úgy döntöttél, hogy elkészíted az édességet, akkor, hogy könnyebb legyen a dolgod, a francia krém helyett használhatsz tejszínhabot vagy görög joghurtot, valamint nyugodtan kicserélheted a trópusi gyümölcsöket a te kedvenceire.