
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: pisztáciás brownie
2022-03-05
Ennek a brownie-nak a belseje garantáltan puha, a külseje pedig ropogós marad. A pisztácia más magokkal is helyettesíthető, a recept erre is tesz javaslatokat.
Hozzávalók
- 150 g étcsokoládé
- 150 g vaj
- 100 g cukor
- 3 db tojás
- 70 g liszt
- 1 marék tisztított pisztácia
- egy csipet só
Így készül
- A csokoládét és a vajat olvasszuk fel gőz felett, és keverjük simára. A tűzről levéve adjuk hozzá a cukrot és a csipet sót.
- Ha langyosra hűlt, adjuk hozzá a tojásokat és a durvára tört pisztáciát. Használhatunk más olajos magvakat is: mandulát, diót, mogyorót, esetleg kesudiót. Apránként a lisztet is keverjük hozzá, míg sima masszát nem kapunk.
- Egy 20 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és tegyük 230 °C-ra állított, de nem előmelegített sütőbe.
- Körülbelül 20 percig süssük – akkor jó, ha tűpróbát végezve a belseje ragadós marad, a külseje pedig ropogós lesz.
From Your Site Articles