két csokoládés sütemény egymásra rakva egy fa deszkán
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: pisztáciás brownie

Ennek a brownie-nak a belseje garantáltan puha, a külseje pedig ropogós marad. A pisztácia más magokkal is helyettesíthető, a recept erre is tesz javaslatokat.



Hozzávalók

  • 150 g étcsokoládé
  • 150 g vaj
  • 100 g cukor
  • 3 db tojás
  • 70 g liszt
  • 1 marék tisztított pisztácia
  • egy csipet só

Így készül

  1. A csokoládét és a vajat olvasszuk fel gőz felett, és keverjük simára. A tűzről levéve adjuk hozzá a cukrot és a csipet sót.
  2. Ha langyosra hűlt, adjuk hozzá a tojásokat és a durvára tört pisztáciát. Használhatunk más olajos magvakat is: mandulát, diót, mogyorót, esetleg kesudiót. Apránként a lisztet is keverjük hozzá, míg sima masszát nem kapunk.
  3. Egy 20 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát, és tegyük 230 °C-ra állított, de nem előmelegített sütőbe.
  4. Körülbelül 20 percig süssük – akkor jó, ha tűpróbát végezve a belseje ragadós marad, a külseje pedig ropogós lesz.