Diós, csokoládés sütemény, gyertyával

Őszi-téli ünnepek pompás édessége, a diófalat

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: csokis diófalat

Sok lépésből áll, de az előkészület egyetlen percét sem fogod bánni, miután megkóstoltad ezt a diós-gyömbéres-krémsajtos csodát.


​Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 175 g vaj
  • 100 g natúr krémsajt
  • 100 g cukor
  • 100 g barna cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál diólikőr
  • 50 g dió
  • A töltelékhez:150 g étcsokoládé, 75 g vaj, 200 g cukor.

Így készül

  1. Keverjük össze a lisztet a sóval, a gyömbérrel és a fahéjjal.
  2. A vajat keverjük ki a krémsajttal, a cukorral és a barna cukorral, amíg krémes nem lesz.
  3. A tojássárgáját verjük fel a likőrrel és öntsük a vajasmasszába, majd az egészet adjuk a liszthez. Gyúrjuk sima tésztává, formázzunk belőle golyót, majd fóliába csomagolva hűtsük egy órán keresztül.
  4. Ha nincs dió formájú kekszsütő lapunk, formázzunk kisebb golyókat a tésztából, majd vágjuk őket ketté, s így tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.160 °C-on 25 perc alatt süssük meg.
  5. Hűlés közben készítsük el a krémet: gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, majd ha kissé visszahűtöttük, adjuk hozzá a vajat és a cukrot, és keverjük simára. Tegyük habzsákba, és ragasszunk vele össze két dióformát.
  6. Végül forgassuk meg a diókat száraz serpenyőben megpirított natúr diótöretben is.

VINCE-tipp

Ha a diótöretet a dió felszínét utánzó csíkokként visszük fel, izgalmasabbá tehetjük a süti külsejét

Related Articles Around the Web