Novak Djokovic

Íme egy kép a Melbourne-ben ragadt Djokovics ételéről, ami az anyja szerint „szörnyű”

Kikerült egy kép az internetre, amin a Melbourne-i reptéren feltartóztatott teniszező, Djokovic szállásadójának menüje látható.


Napok óta dagad a botrány a január 17-én kezdődő ausztrál teniszbajnokság körül. A világelső és címvédő szerb Novak Djokovic szerdán érkezett meg Melbourne-be, miután az Australian Open szervezői akut egészségi problémáira hivatkozva megengedték neki, hogy az egyébként kötelező oltásigazolás nélkül induljon a versenyen.

Az év első Grand Slam tornájának otthont adó Victoria állam hatósága azonban, az érvényes korlátozások értelmében, megtagadta a belépést Djokovictól, aki eddig nem szolgáltatott egyértelmű információt arról, be van-e oltva. Djokovicot előbb a reptéren várakoztatták, majd egy az országba érkező, tartózkodási engedélyre váró külföldiek számára fenntartott szálláson helyezték el.

A teniszsztár édesanyja, Dijana Djokovic nem fukarkodott keresetlen szavakkal, amikor a méltatlan bánásmódról beszélt, mondván fiát

erőszakkal tartják fogva egy menekültek számára fenntartott kicsi, koszos szállóban, ahol az étel szörnyű és mindenhol bogarak vannak.

Az internet népének pillanatok sikerült előásnia fotót a szálláson felszolgált ételekről. Az egyik lakó, Mehdi Ali december 27-i Facebook-bejegyzésében a felszolgált ebédről posztolt képet, amiben állítása szerint kukacot és penészt is talált. Posztja alatt heves vita alakult ki arról, valóban az látható-e a képen, amit ír. Egy dolog minden esetre teljesen biztos: hús látható a tányéron, vagyis Djokovic ezt a fogást egészen biztosan nem kaphatta, ő ugyanis évek óta vegán étrenden él.

z\u00f6ld \u00e9s barna \u00e9tel feh\u00e9r t\u00e1ny\u00e9ron

Fotó: https://www.facebook.com/profile.php?id=100061255353647 (Mehdi Ali)