fehér pólós lány üdítőt vesz le a polcról

Az élelmiszeripar E100 néven használja, közben a világ legegészségesebb fűszere!

Kivételes eset: légy boldog, ha meglátod a csomagoláson az E100-at az összetevők között!


A nyári szezonban a szokásosnál gyakrabban találkozhatsz csomagolásokon az összetevők között az E100-zal. Érthető, hiszen az évnek ebben a szakaszában több fogy nálad is grilltermékekből és mustárból, az E100 pedig sokszor felbukkan ezekben színezékként.

Nem kell azonban aggódnod, mert az E szám ebben az esetben egy természetes adalékanyagot takar, ráadásul az egyik legegészségesebbet a világon – hívja fel a figyelmet az oketotest.de minapi cikke. A kód mögött nem más, mint a kurkumin, vagyis a kurkuma festékanyaga, amit sajátos aromája és sárga színe miatt milliók imádnak világszerte.

Nyugodtan kijelenthető, a curry keverékek szerves részét képező kurkuma manapság a világ egyik legnépszerűbb fűszere. Nemcsak finom, de mint a bevezetőben említett cikk is újra megerősíti, nagyon egészséges. Bár az egészségügyi hatóságok hivatalos minősítése még várat magára, ennek megfelelően receptre még nem adják, számos pozitív hatása vitán felül áll. Mi is számos cikket írtunk már arról, mi mindenre jó, egyik írásban 7 okot is felsoroltunk, amiért érdemes kurkumát fogyasztani.

Mint minden egészséges dolgot, a kurkumát is túl lehet adagolni. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 70 kilogrammos ember estében napi 0,21 grammnál húzta meg a határt (ez egyébként 3 mg-ot jelent testsúlykilogrammonként). Túladagolva egyébként felfúvódást, émelygést, szélsőséges esetben ájulást okozhat. Várandós és szoptató nőknek, illetve veseköves betegeknek kifejezetten javasolják elkerülni a kurkumát. A többiek viszont bátran fogyasszák, mert tényleg nagyon egészséges!