
Meglepő de működő páros: édesburgonya és zabpehely
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: édesburgonya-krémleves zabpehellyel
2021-08-13
Fenséges húsmentes krémleves egy kis csavarral. Tapasztald meg te is, hogy milyen jól működik az édesburgonya a zabpehellyel és az egyéb magokkal.
Hozzávalók
- 850 g édesburgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezdfokhagyma
- 1000 ml zöldségalaplé
- 250 ml tej
- 10 ml olívaolaj
- csipetsó, frissen őrölt bors, frissen reszelt szerecsendió
- 1 ek. friss oregánó
- feltét: 1 ek. zabpehely,1 kk. lenmag,1 kk. tökmag, 100 ml szójaszósz
Így készül
- A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
- A hagymát vágjuk cikkekre, az édesburgonyát pucoljuk meg, majd aprítsuk 3 cm-es kockákra. Tegyük tűzálló tálba, és keverjük össze az olajjal, majd dugjuk közé a fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, és 25–30 percig süssük. Ezután tegyük lábasba, és öntsük fel az alaplével. 5 percig forraljuk, majd botmixerrel pépesítsük, és visszatéve a tűzre újabb 5 percig forraljuk, a tejet is hozzáadva.
- A magokat tegyük száraz serpenyőbe és kissé pirítsuk át, végül adjuk hozzá a szójaszószt és hagyjuk még fél percig a tűzön, közben kevergessük. Végü la keveréket szórjuk a leves tetejére friss fűszernövények társaságában.
From Your Site Articles
- Mit esznek a magyarok a tokiói olimpián a döntőjük napján? - Vince ›
- Olimpikonok találkozása az autentikus japán konyhával Tokióban ... ›
- Egy nap, egy recept: csípős vegetáriánus kuszkusz - Vince ›
- Egy nap, egy recept: zöldséges házi kenyér (focaccia) - Vince ›
- Egy nap, egy recept: édesköményes citrussaláta ›
- Egy nap, egy recept: Spaghetti al limone azaz citromos spagetti ›
- Egy nap, egy recept: gombás-sonkás batyu pikáns szósszal ›
Related Articles Around the Web