
Fotó: Bao Menglong / Unsplash
Egy nap, egy recept: egészben sült oldalas
2021-12-30
Ennek az isteni oldalasnak a titka egyrészt a pácban rejlik, másrészt viszont azokban a zöldségekben, amikkel együtt fő a hús sütés előtt. Vigyázat, a recept rekordmennyiségű fokhagymát tartalmaz!
Hozzávalók
- 2 kg sertésoldalas
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 db vöröshagyma
- fekete bors, só
- 8 evőkanál méz
- 100 g paprikakrém
- 50 ml szójaszósz
- 18 gerezd fokhagyma
- 100 ml napraforgóolaj
Így készül
- Az oldalast alacsony hőfokon tegyük felfőni a répa, a petrezselyem, a hagyma, a bors, só és 6-8 gerezd fokhagyma társaságában, és főzzük egészen puhára 2 órán keresztül. Ekkor vegyük ki az alapléből és hagyjuk kihűlni és lecsepegni.
- A mézet a paprikakrémmel (lehetőleg erős paprika legyen) keverjük össze, adjuk hozzá a maradék fokhagymát összezúzva, öntsük hozzá a szójaszószt és az olajat is, és jól dolgozzuk el.
- Kenjük be vele az egészben hagyott húst, és tegyük egy éjszakára lefedve a hűtőszekrénybe.
- Másnap a grillen visszafogott hő felett, gyakran forgatva süssük pirosra.
From Your Site Articles
- Egy nap, egy recept: francia hagymaleves a sütőből ›
- Két összetevős szósz, ami csodát tesz a rossz ízű ételekkel - Vince ›
- Hallottál már a berner virsliről? ›
- A svájci grill virsli, amit itthon is kapható, elkészíthető - Vince ›
Related Articles Around the Web