egészben sült barna oldalas fa tálcán

Egy nap, egy recept: egészben sült oldalas

Ennek az isteni oldalasnak a titka egyrészt a pácban rejlik, másrészt viszont azokban a zöldségekben, amikkel együtt fő a hús sütés előtt. Vigyázat, a recept rekordmennyiségű fokhagymát tartalmaz!



Hozzávalók

  • 2 kg sertésoldalas
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 db vöröshagyma
  • fekete bors, só
  • 8 evőkanál méz
  • 100 g paprikakrém
  • 50 ml szójaszósz
  • 18 gerezd fokhagyma
  • 100 ml napraforgóolaj

Így készül

  1. Az oldalast alacsony hőfokon tegyük felfőni a répa, a petrezselyem, a hagyma, a bors, só és 6-8 gerezd fokhagyma társaságában, és főzzük egészen puhára 2 órán keresztül. Ekkor vegyük ki az alapléből és hagyjuk kihűlni és lecsepegni.
  2. A mézet a paprikakrémmel (lehetőleg erős paprika legyen) keverjük össze, adjuk hozzá a maradék fokhagymát összezúzva, öntsük hozzá a szójaszószt és az olajat is, és jól dolgozzuk el.
  3. Kenjük be vele az egészben hagyott húst, és tegyük egy éjszakára lefedve a hűtőszekrénybe.
  4. Másnap a grillen visszafogott hő felett, gyakran forgatva süssük pirosra.