Szürke asztal, kék szalvéta, fehér edény fehér étellel, két tarka étel

100% házi nasi uzsonnára

Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: házi zabkenyér házi túrókrémmel

Házi péksüti kelesztés nélkül, ízletes kence csupa egészséges hozzávalóval. Nem is tudunk jobb uzsonnát elképzelni!


​Hozzávalók

  • Kenyér: 380 g zabliszt, 70 g rizsliszt, 500 ml kefir, 1 kk. só, 1 kk. szódabikarbóna, 1 kk. xilit
  • Túrókrém: 125 g sovány túró, 1 db alma, 50 ml méz, 2 ek. natúrjoghurt, 2 ek. zabpehely

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Keverjük össze a liszteket, a sót, a xilitet és a szódabikarbónát egy tálban, majd adjuk hozzá a kefirt és gyúrjuk jól át. Hagyjuk pihenni 10–15 percig, de keleszteni nem kell. Formázzunk belőle zsemléket, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 40–45 perc alatt süssük meg.
  2. A túrót keverjük össze a joghurttal és a zabpehellyel, reszeljük rá az almát, majd adjuk hozzá a mézet.
  3. Tálaljuk a frissen felvágott, forró zsemlékre kenve, és szórjuk meg felaprított sósmandula-darabkákkal.

VINCE-tipp: tovább fokozhatjuk az élményt és a látványt, ha teszünk a krémbe a kedvenc aszalványunkból, például szép piros vörös áfonyából.

From Your Site Articles