Egy nap, egy recept: egyszerű édesburgonya-leves kókusztejjel
silver sauce pan with squash puree

Egy nap, egy recept: egyszerű édesburgonya-leves kókusztejjel

Pár lépésben elkészíthető édesburgonya-leves, ami egyetlen mozdulattal húsossá, vagy éppen vegetáriánussá alakítható, így mindenkinek a kedvében tudsz járni.



Hozzávalók

  • 500 g édesburgonya
  • 500 g sárgarépa
  • 1 l zöldség alaplé
  • 200 ml kókusztej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál frissen őrölt bors
  • korianderlevél
  • reszelt gyömbér
  • Cayenne-bors
  • őrölt római kömény

Így készül

  1. Tisztítsuk meg és vágjuk kockákra az édesburgonyát, a sárgarépát, a vöröshagymát és a fokhagymát.
  2. Forró olívaolajon, közepesen nagy lángon forgassuk át a zöldségeket, míg aranyszínűek lesznek. Reszeljük rá a gyömbért és adjuk hozzá a többi fűszert is, és párpercig még pirítsuk.
  3. Öntsük hozzá a zöldségalaplét, és főzzük 25 percig mérsékelt hőfokon. Végül turmixoljuk le, adjuk hozzá a kókusztejet és forrón tálaljuk.
  4. Csomagoljunk hozzá azokból a kedvenc zöldfűszereinkből, amik éppen a konyhaablakunkban laknak, s mellé tehetünk még más feltéteket is: sült baconcsíkokat, levesgyöngyöt.