barna sütemény fehér szalvétába tekerve fa asztalon
Fotó: PuzzlePix

Egy nap egy recept: egyszerű gyümölcskenyér

Egyszerű alap gyümölcskenyér recept, ami tetszés szerint tovább variálható a család, barátok ízlésének megfelelően.



Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 200 g finomliszt
  • 200 g vaj
  • 200 g cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 200 g vegyes aszalt gyümölcs

Így készül

  1. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral. Olvasszuk meg a vajat, és lassan kevergetve csorgassuk a masszához. Apránként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, és dolgozzuk simára.
  2. Közben a kedvenc aszalt gyümölcseinket vágjuk apróbb darabokra, s adjuk a tésztához.
  3. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd lassan forgassuk össze a tésztával. Vajazzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral egy őzgerincformát, majd öntsük bele a masszát.
  4. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, majd 30 percen át vagy tűpróbáig süssük a süteményt. Amikor aranybarna színt kap, nyissuk ki a sütőt, várjuk meg, amíg kihűl a formában, majd borítsuk ki.
VINCE-tipp: a kedvenc aszalt gyümölcseinken kívül még számos egyéb dolgot adhatunk a tésztához olajos magvaktól a csokidarabokon át.