rózsaszín-fehér macaronok egy fa deszkán
Photo by Massimo Adami on Unsplash

Egy nap, egy recept: macaron karamelltöltelékkel

A jó macaron titka a hozzávalók megfelelő aránya. Az itt bemutatott egy kipróbált recept, ha követed, rögtön sikerélményben lesz részed.



Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dkg kristálycukor
  • 10 dkg mandula finomra darálva
  • pár csepp piros ételszínezék

A töltelékhez

  • 8 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín
  • 4 dkg vaj
  • 8 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só.

Így készül

  1. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét a kristálycukorral és az ételszínezékkel verjük habbá. A hab ne legyen kemény, inkább maradjon kissé folyékony.
  2. A finomra darált mandulát és a porcukrot szitáljuk össze, és adjuk a fehérjés masszához.
  3. A sütéshez használjunk macaronhoz való szilikonlapot. A masszát tegyük habzsákba, nyomjunk belőle kis korongokat a szilikonlapra, és hagyjuk állni egy órán át. 140 °C-os sütőben tíz perc alatt süssük őket készre.
  4. A töltelékhez folyamatos keverés mellett olvasszuk fel a kristálycukrot, s apránként öntsük hozzá a tejszínt.
  5. Ha a cukor felolvadt, a tűzről levéve adjuk hozzá a fehér csokit és a vajat. Jól hűtsük ki, majd habverővel habosítsuk. Ezzel ragasszuk össze a fél-fél macaronokat.
VINCE-tipp: tökéletes macaront csak az arányok betartásával lehet készíteni. Az egyik legbonyolultabb édességként elhíresült, ma igen felkapott mandulasüti viszont eszméletlen finom. Ha harmadszorra sikerül csak, akkor is megérte a fáradságot.