
Photo by Massimo Adami on Unsplash
Egy nap, egy recept: macaron karamelltöltelékkel
2021-12-23
A jó macaron titka a hozzávalók megfelelő aránya. Az itt bemutatott egy kipróbált recept, ha követed, rögtön sikerélményben lesz részed.
Hozzávalók
- 3 tojás
- 20 dkg porcukor
- 6 dkg kristálycukor
- 10 dkg mandula finomra darálva
- pár csepp piros ételszínezék
A töltelékhez
- 8 dkg fehér csokoládé
- 2 dl tejszín
- 4 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 1 csipet só.
Így készül
- A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét a kristálycukorral és az ételszínezékkel verjük habbá. A hab ne legyen kemény, inkább maradjon kissé folyékony.
- A finomra darált mandulát és a porcukrot szitáljuk össze, és adjuk a fehérjés masszához.
- A sütéshez használjunk macaronhoz való szilikonlapot. A masszát tegyük habzsákba, nyomjunk belőle kis korongokat a szilikonlapra, és hagyjuk állni egy órán át. 140 °C-os sütőben tíz perc alatt süssük őket készre.
- A töltelékhez folyamatos keverés mellett olvasszuk fel a kristálycukrot, s apránként öntsük hozzá a tejszínt.
- Ha a cukor felolvadt, a tűzről levéve adjuk hozzá a fehér csokit és a vajat. Jól hűtsük ki, majd habverővel habosítsuk. Ezzel ragasszuk össze a fél-fél macaronokat.
VINCE-tipp: tökéletes macaront csak az arányok betartásával lehet készíteni. Az egyik legbonyolultabb édességként elhíresült, ma igen felkapott mandulasüti viszont eszméletlen finom. Ha harmadszorra sikerül csak, akkor is megérte a fáradságot.
From Your Site Articles
Related Articles Around the Web