mályvacukrok egymásra halmozva

Szuper finomak és egyszerűek!

5 házi készítésű, ehető karácsonyfadísz nem csak csokiból

Miért akarnál bolti karácsonyfadíszeket, ha otthon készíthetsz olyanokat is, amik ehetők? A listán szereplő díszek között mindenki megtalálja a neki tetszőt, hiszen gyümölcsös és sós is van közöttük.


Imádni valók a karácsonyfadíszek, de akármilyen szépek is legyenek, sajnos nem ehetők...Vagy mégis? A következő díszek mindegyike garantáltan ehető.

Ólomüveg szerű keksz dekoráció


Hozzávalók:

  • 125 g sótlan vaj
  • 150 g porcukor
  • Csipet só
  • Néhány csepp vanília kivonat
  • 1 közepes tojás
  • 250 g sima liszt
  • Keménycukor

Így készül:

  1. Verd habosra a vajat, a cukrot, a sót és a vanília kivonatot.
  2. Add hozzá a tojást és a lisztet, majd addig keverd amíg össze nem áll.
  3. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát.
  4. Csillag alakú csillag alakú tészta szaggatóval formázd meg a tésztát. Mindegyik csillag közepét vágd ki egy kisebb méretű csillag alakú szaggatóval.
  5. Tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
  6. Mehet a tészták közepébe a keménycukor.
  7. Ne felejts el lyukat is fúrni a tésztába, ha a fáról akarod majd lelógatni.
  8. Süsd 8-10 percig 160 fokon. Várd meg míg a cukrok teljesen elolvadtak, majd vedd ki őket a sütőből.
  9. Ha kihűltek akkor lehúzhatod őket a papírról.

Mályvacukor hóemberek


Hozzávalók:

  • 4 db mályvacukor
  • 2 db trüffel desszert
  • 2 db candy cane cukor
  • 2 szelet csokoládé
  • Spaghetti gumicukor
  • Purcukor összekeverve néhány csepp vízzel
  • Szalag

Így készül:

  1. Keverd össze a porcukrot és a vizet, fontos, hogy sűrű masszát kapjál.
  2. Csorgass egy kevés porcukros masszát a candy cane cukrokra majd, nyomd rá őket erősen a csokoládé szelet aljára.
  3. Várd meg míg a cukormáz megkeményedik.
  4. Tedd a csokoládé tetejére a mályvacukrokat, a trüffelt és a spaghetti gumicukrot.
  5. Kösd át az elkészült szánkót egy szalaggal és már mehet is fel a fára.

​Aranyporos cseresznye


Hozzávalók:

  • 12 koktél cseresznye
  • 1 tojás
  • Ehető csillámos vagy aranypor
  • Szalag

Így készül:

  1. A recepthez felvert tojás fehérjére lesz szükséged.
  2. Mártsd a cseresznyéket a tojásfehérjébe, majd tedd őket sütőpapírra.
  3. Tegyél az aranyporból a cseresznyékre, és hagyd őket megszáradni.
  4. Ha megdermedtek, akkor mehet rájuk a szalag is.

Candy cane csokoládé szívek

Hozzávalók:

  • 100 gr fehér csokoládé
  • 6-10 db candy cane
  • Szalag
Így készül:
  1. Olvaszd fel a csokoládét a mikróban.
  2. Helyezd a candy cane cukrokat szív alakban a sütőpapírra.
  3. Kanalazd az olvasztott csokoládét a szívek közepébe.
  4. Tedd őket a hűtőbe, amíg meg nem dermednek.

Popcornos-áfonyás füzér

Hozzávalók:

  • Popcorn
  • Szárított áfonya

Így készül:

  1. Egy tű segítségével kezd el felfűzni a popcornt és az áfonyát egy cérnára.
  2. Ha már elég hosszú a füzéred, akkor dekorálhatod is vele a fát.