búzavirágok egy mezőn

Bemutatjuk az internet legszebb vaját!

Készítsd el otthon saját ehető virágos vajadat!

Teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy megtaláltuk az internet legszebb vaját. Képet is hoztunk róla, hogy nehogy lemaradj a látványról. Sőt, még az elkészítési módját is leírtuk, így otthon is kipróbálhatod az ehető virágos vajat.


Olyan sok kincset rejt a jó öreg internet, hogy szinte mindennap megakad a szemünk valaki gasztronómiai témájú érdekességen. Így találtunk rá a virágokkal díszített vajra is, amit muszáj lesz neked is kipróbálnod.

Hozzávalók:

  • 3 rúd szobahőmérsékletű vaj
  • ½ csésze aprított fűszernövény és ehető virág
  • ½ teáskanál fokhagymás só (opcionális)
Érdemes ősszel kapható friss virágokat választanod, ilyen például a búzavirág, fokföldi, hanga, lila harangvirág, kakastaréj vagy korall narancs. Ebben a cikkben írtunk róluk bővebben.

Fűszernövények közül használj friss oregánót, kaprot, petrezselymet, metélőhagymát vagy zsályalevelet.


Így készül:

  1. Tedd a szobahőmérsékletű lágy vajat egy tálba.
  2. Aprítsd össze a fűszernövényeket és a virágokat.
  3. Jól keverd el a növényeket a vajjal.
  4. Add a masszához a fokhagymasót.
  5. Tedd a vajat egy műanyag fóliára és formázd kedved szerint. A vajad külsejét díszítsd egész virágokkal és fűszernövényekkel.
  6. A szaloncukorszerű vajakat tedd a hűtőbe legalább két órára. Kész is vagy!