hűtőben tárolt zöldségek és gyümölcsök

Nem minden étel szereti a hideget

Fotó: Ello / Unsplash

10 élelmiszer, amit nem szabad hűtőben tárolni

Szuper találmány a hűtő, viszont nem minden élelmiszernek tesz jót, ha hideg helyen tárolod. Lehet, te is tartasz olyan dolgokat benne, amit nem szabadna? Ne csüggedj! Itt a lista, ami alapján átrendezheted a hűtődet.


Avokádó

avok\u00e1d\u00f3k

A félbevágott avokádót tedd vízbe, hogy elkerült a barnaságot.

Fotó: Estúdio Bloom / Unsplash


Az avokádó hamarabb válik fogyaszthatóvá, ha szobahőmérsékleten tárolod.

Kaliforniai paprika

kaliforniai paprik\u00e1k

Általában nem érdemes a zöldségeket a hűtőben tárolni.

Fotó: Kai Pilger / Unsplash


Alacsony hőmérsékleten tárolva a paprika héja elveszti ropogását.

Kígyóuborka

k\u00edgy\u00f3uborka

Csak egy zacskó kell és az uborka friss marad!

Fotó: Markus Winkler / Unsplash

Ez gyakori hiba, de ha az uborkát a hűtőben tárolod, akkor vizessé válik az egész.

Ha mégis a hűtőszekrényben tartod őket, akkor a legjobb, ha műanyagba csomagolod, így kerülve el , hogy levet eresszen.

Paradicsom

paradicsomok

A legjobb, ha minél hamarabb elfogyasztod a megvásárolt zöldségeket!

Fotó: engin akyurt / Unsplash


A paradicsomot is érdemesebb szobahőmérsékleten tartanod, így marad finom ízű és lédús.

Szójaszósz

sz\u00f3jasz\u00f3sz

A fermentáció miatt ezt sem kell a hűtőben tartanod!

Fotó: Caroline Attwood / Unsplash


Az erjedésnek köszönhetően a szójaszószt akár egy évig is a szekrényben tárolhatod.

Padlizsán

padlizs\u00e1n

A padlizsán, mint sok másik zöldség csak veszít az ízéből, ha hűtőben tartod.

Fotó: Paul Magdas / Unsplash


A padlizsán elveszítheti az ízét a hűtőszekrényben, inkább fogyaszd el hamar a vásárlás után.

Csipős szósz

cs\u00edp\u0151s sz\u00f3sz

Az ecet megoldja a problémát!

Fotó: Charles Deluvio / Unsplash


A szószban lévő ecet miatt sokáig felhasználható marad. Csak a krémes szószokat kell hűteni.

Krumpli

burgonya

Te sem akarod, hogy a burgonya megédesedjen, ugye? 

Fotó: Lars Blankers on/ Unsplash


A legjobb, ha a burgonyát a hűtőn kívül és papírzacskóban tárolod, a nedvesség édessé teszi őket.

Hagyma

hagyma

A száraz és hűvös hely a megoldás!

Fotó: mayu ken / Unsplash


Észrevetted már, hogy a hagyma puha és könnyen penészes lesz a hűtőben? Ezt is a nedvesség okozza.

Tárold hűvös és száraz helyen, de ne műanyag zacskóban.

Fokhagyma

fokhagyma

Tárold úgy, mint a hagymát!

Fotó: team voyas / Unsplash

A hagymához hasonlóan a fokhagymát is hűvös, száraz helyen kell tartani.

A hűtés hatására, ugyanis gumiszerűvé válik.

From Your Site Articles