tejesüveg

Egyszerű módszerrel tovább eltarthatóvá teheted a kenyeret, tejet, zöldséget

Az energiaárak és a megélhetési költségek emelkedése miatt sokan keresik a módját annak, hogy hogyan csökkenthetik a kiadásaikat, ahol és amikor csak lehet. Mutatunk pár jó tippet!


A bevezetőben említett hozzáállás természetesen kiterjed az élelmiszerekre is, mivel mindenki szeretné csökkenteni a pazarlását, ahogy a heti többszöri nagybevásárlást is jó lenne elkerülni.

Mint kiderült, ez könnyen megvalósítható, elég csak kicsit átszervezni az élelmiszerek tárolását.

A Mirror ismertette Tessa Clarke-nak, az OLIO élelmiszer-megosztó app munkatársának tippjeit, ezeket betartva a vásárlók úgy csökkenthetik az élelmiszerpazarlás mértékét, hogy az a környezet számára is előnyös.

Clarke tanácsai arra vonatkoznak, miként kell úgy tárolni az élelmiszereket, hogy azok néhány nappal tovább maradjanak frissek, és ne végezzék a kukában.

A legjobb tippje: a tejet soha ne tároljuk a hűtő ajtajában – igen, tényleg!

Az olvasóknak inkább azt tanácsolja, a tejtermékeket a hűtőszekrény hátsó részében tárolják, ahol a leghidegebb van, hogy a termék elérje a maximális eltarthatósági időt. A tejet egyébként le lehet fagyasztani, viszont a palackot csak háromnegyedig szabad megtölteni, hogy a fagyasztóba kerülve legyen helye tágulni a folyadéknak.

A kenyér hosszabb eltarthatóságának biztosítása érdekében Clarke szerint szeletelt kenyér helyett inkább egész kenyeret kell vásárolni, és azt újrafelhasználható pamutzacskóba csomagolva, légmentesen záródó konyhai edényben tárolni.

És még egy érdekesség: a felvágott avokádót egy szelet hagymával kell tárolni, mivel az megakadályozza, hogy az avokádó megbarnuljon.