egy ember főz, paradicsom, spagetti, sonka, sajt
Fotó: Anton27 / Shutterstock

Az elsózott ételt egy gyümölccsel vagy egy tejtermékkel mentheted meg

Elsóztad az ételt? Pánikra semmi ok! Több egyszerű és filléres megoldást is mutatunk a probléma kiküszöbölésére.


A só elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez, nélkülözhetetlen eleme a kiegyensúlyozott étrendnek. De mi van akkor, ha éppen készülsz túlzásba esni, mert véletlen túlsóztad az ebédet? Szerencsére a brit.co oldala talált erre több megoldást is.

Ez is érdekelhet: Ne dobd ki az elsózott levest, egyszerűen meg lehet menteni!

1.​ Adj hozzá joghurtot

z\u00f6ld sz\u00f3szt \u00f6ntenek egy \u00e9telre

Fotó: Aarón Blanco Tejedor / Unsplash


Ha túl sós mártást készítettél, akkor adj hozzá joghurtot. A krémes joghurt segít megzabolázni az étel sótartalmát.

2.​ Tegyél hozzá több folyadékot

z\u00f6lds\u00e9g leves

Fotó: Victoria Shes / Unsplash


Ha a leves vagy a pörkölt sikeredett túl sósra, adj hozzá több vizet (vagy sótlan alaplevet), így hígítsd.

3.​ Duplázd meg a receptet

sz\u00f3sz lazac egy serpeny\u0151ben

Fotó: khloe arledge / Unsplash


A túlsózott étel megmentésének az egyik legjobb módja az, ha egyszerűen megduplázod az adagot, és elhagyod a sót a második körben.

4. Önts hozzá egy kis citromlevet

f\u00e9lbev\u00e1gott citrom

Fotó: Mockup Graphics / Unsplash


Lehet, nem is gondolnád, de a fanyar citromlé csodákat tesz az elsózott ételeddel. A savasság ugyanis segít egyensúlyban tartani az ételt.

5. Adj hozzá tejterméket

egy poh\u00e1r tej

Fotó: NordWood Themes / Unsplash


Egy szintén hatásos megoldás, ha tejet vagy tejszínt adsz a túl sós leveshez, mert így egyensúlyba tudod hozni az összhatást.