
Az elsózott ételt egy gyümölccsel vagy egy tejtermékkel mentheted meg
Elsóztad az ételt? Pánikra semmi ok! Több egyszerű és filléres megoldást is mutatunk a probléma kiküszöbölésére.
A só elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez, nélkülözhetetlen eleme a kiegyensúlyozott étrendnek. De mi van akkor, ha éppen készülsz túlzásba esni, mert véletlen túlsóztad az ebédet? Szerencsére a brit.co oldala talált erre több megoldást is.
Ez is érdekelhet: Ne dobd ki az elsózott levest, egyszerűen meg lehet menteni!
1. Adj hozzá joghurtot
Fotó: Aarón Blanco Tejedor / Unsplash
Ha túl sós mártást készítettél, akkor adj hozzá joghurtot. A krémes joghurt segít megzabolázni az étel sótartalmát.
2. Tegyél hozzá több folyadékot
Fotó: Victoria Shes / Unsplash
Ha a leves vagy a pörkölt sikeredett túl sósra, adj hozzá több vizet (vagy sótlan alaplevet), így hígítsd.
3. Duplázd meg a receptet
Fotó: khloe arledge / Unsplash
A túlsózott étel megmentésének az egyik legjobb módja az, ha egyszerűen megduplázod az adagot, és elhagyod a sót a második körben.
4. Önts hozzá egy kis citromlevet
Fotó: Mockup Graphics / Unsplash
Lehet, nem is gondolnád, de a fanyar citromlé csodákat tesz az elsózott ételeddel. A savasság ugyanis segít egyensúlyban tartani az ételt.
5. Adj hozzá tejterméket
Fotó: NordWood Themes / Unsplash
Egy szintén hatásos megoldás, ha tejet vagy tejszínt adsz a túl sós leveshez, mert így egyensúlyba tudod hozni az összhatást.
- Ha így használod a tésztaszűrőt, nem megy tészta a mosogatóba ... ›
- Hagymapucolás könnyek nélkül - ennyi lenne csak a titok? - Vince ›
- 6 módszer arra, hogy megszabadulj a hagymás lehelettől - Vince ›
- Torokfájásra evés? Igen! 5 étel, ami segít - Vince ›
- Ne dobd ki az elsózott levest, egyszerűen meg lehet menteni! - Vince ›