
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: fehér csokis, bazsalikomos pohárkrém
2022-05-09
Kevés hozzávaló, kevés művelet, sok öröm. Epres, selymes pohárkrém sok-sok csokival.
Hozzávalók
- 200 g friss krémsajt
- 70 g fehér csokoládé
- 200 ml 30% zsírtartalmú tejszín
- 1 kis csokor bazsalikom
- 200 g zabkeksz
- 150 g cukor
- 500 g friss eper
Így készül
- A tejszínt habbá verjük.
- A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk és elkeverjük a krémsajttal, a cukor felével és az apróra vágott bazsalikommal, végül óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel.
- A megmosott epret megszárítjuk és hozzáadjuk a megmaradt cukrot, a zabkekszet pedig morzsává törjük.
- Nagyobb kelyhekben rétegezzük az epret, a zabkekszmorzsát és a fehér csokis krémet.
VINCE-tipp: a krémsajthoz először a tejszín egyharmadát adjuk hozzá, határozott mozdulatokkal keverjük el, majd óvatosan forgassuk össze a maradékkal.