átlátszó pohárban eperdarabok és fehér krém
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: fehér csokis, bazsalikomos pohárkrém

Kevés hozzávaló, kevés művelet, sok öröm. Epres, selymes pohárkrém sok-sok csokival.



Hozzávalók

  • 200 g friss krémsajt
  • 70 g fehér csokoládé
  • 200 ml 30% zsírtartalmú tejszín
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 200 g zabkeksz
  • 150 g cukor
  • 500 g friss eper

Így készül

  1. A tejszínt habbá verjük.
  2. A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk és elkeverjük a krémsajttal, a cukor felével és az apróra vágott bazsalikommal, végül óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel.
  3. A megmosott epret megszárítjuk és hozzáadjuk a megmaradt cukrot, a zabkekszet pedig morzsává törjük.
  4. Nagyobb kelyhekben rétegezzük az epret, a zabkekszmorzsát és a fehér csokis krémet.
VINCE-tipp: a krémsajthoz először a tejszín egyharmadát adjuk hozzá, határozott mozdulatokkal keverjük el, majd óvatosan forgassuk össze a maradékkal.