piros-sárga torta eperdarabokkal
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: epertorta

Fenséges házi mascarponés-epres-piskótás torta. Érdemes rászánni az időt, nagy sikere lesz.



Hozzávalók

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál víz
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml 30% zsírtartalmú tejszín
  • 100 g barna cukor
  • 1 citrom héja
  • 400 g friss eper

Így készül

  1. A tojássárgájákat elkeverjük a cukorral, majd 15 perc alatt fehéredésig verjük, közben kanalanként adagoljuk hozzá a vizet.
  2. A fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a sárgájához, majd apránként a lisztet, a sütőport és egy csipet sót is.
  3. Az így elkészült masszát 28 centis torta formában 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük. (Készíthetjük egyben, ekkor a kész piskótát 3-4 lapra vágjuk, vagy a nyers tésztát 4 egyenlő porcióra osztva több részletben is.)
  4. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét elkeverjük a barna cukorral és a citrom lereszelt héjával, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel és 200 g feldarabolt eperrel.
  5. Összeállítjuk a tortát, amit a maradék gyümölccsel, esetleg mentával díszítünk.
VINCE-tipp: a tojásfehérjét szoba hőmérsékleten,a tejszínt pedig minimum 12 óra hűtést követően verjük habbá.