epertorta szürke asztalon

Egy nap, egy recept: epertorta

Réteges, piskótás, gyümölcsös, házi eperlekváros. Ez az epertorta mindenki kedvence lesz!



Hozzávalók

A tortalap

  • 100 g vaj
  • 200 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kiskanál só
  • 120 g cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 ml tej

A töltelék

  • 500 g szamóca
  • 120 g cukor
  • 1 csomag zselatinlap
  • 350 g tejszín
  • 100 g eperlekvár

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy tortasütőt.
  2. Egy tálban keverjük össze a tortalap száraz hozzávalóit. A tojásokat válasszuk szét és a fehérjét verjük kemény habbá. Apránként keverjük a nedves hozzávalókat a szárazhoz, majd forgassuk bele a habot.
  3. Az így kapott tésztát töltsük a tortaformába, majd süssük meg 30-40 perc alatt. Hűtsük ki és vágjuk 2 vagy 3 lapra, vastagságától függően.
  4. Egy nagy tálban keverjük össze a szamócát és a cukrot, és hagyjuk állni. A töltelékhez egy kisebb lábasban 2-3 evőkanál vízben áztassuk be a zselatint. 5 perc után kezdjük hevíteni és hagyjuk, hogy felolvadjon.
  5. A tejszínt habverővel keverjük össze a cukorral, és lassan keverjük hozzá a zselatint is.
  6. Ha ezzel megvagyunk, kezdjük el rétegezni a tortát: az első lapra tegyünk szamócákat, némi eperlekvárt, majd kanalazzuk rá a zselatinos habot, s erre tegyük a következő lapot. Végül tegyük fél órára hűtőszekrénybe és hidegen tálaljuk.