üvegpohárban gumimacik egy fehér háttér előtt

A kép magáért beszél!

Fotó: Wendy Rake / Unsplash

Házi készítésű epres-licsis gumimaci, kell ennél több?

Ha baráti összejövetelt tervezel, de még nem tudod, hogy mi legyen a desszert, akkor ez a házi készítésű gumimaci neked lett kitalálva. Mutatjuk, hogyan tudod elkészíteni!


A gumimaci, vagyis a gumicukor már az 1920-as évek óta boldogítja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Akkoriban még igazi különlegességnek számított, manapság viszont már otthon is könnyen elkészítheted saját gumimaci hadseregedet.


Hozzávalók:

  • 1 csésze fagyasztott eper (felolvasztva)
  • 1/3 csésze licsi nektár
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk méz
  • 3 ek por zselatin (lassan keverés közben adjuk hozzá)

A felolvasztott epret turmixgépben aprítsd fel, majd öntsd egy edénybe a licsi nektárral, a citromlével és a mézzel együtt. Lassú tűzön kezd kevergetni, majd add hozzá a zselatint, és addig keverd, amíg a massza fényes nem lesz. Szűrd le az elkészült keveréket.

Tegyél tapadásgátló permetet a szilikon formára, majd öntsd bele az elkészült folyadékot.

Végül tedd a hűtőbe és csak akkor vedd ki, ha már könnyen kijönnek a gumimacik a formából.