
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: citromkrémes eperpite
2022-05-07
Minden szempontból tökéletes tavaszi sütemény: friss szezonális gyümölcsökkel készül, könnyen összeállítható és nem kell órákig a sütő mellett állni.
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 2 db citrom
- 2 tojás
- 160 g cukor
- 230 g vaj
- 150 g eper
Így készül
- A liszthez adunk 130 g hideg, apró kockákra vágott vajat és 60 g cukrot, majd éppen csak addig dolgozzuk, míg tésztaállagot kapunk. Fél órán át a hűtőben pihentetjük.
- A citromok kifacsart levét és lereszelt héját elkeverjük 100 g cukorral és 2 tojással, majd vízgőz felett (mint amikor csokoládét olvasztunk) folyamatos keverés mellett hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
- Hozzákeverünk 100 g szoba hőmérsékletű vajat, alaposan elkeverjük és hagyjuk kihűlni.
- Elővesszük a tésztát, és félcenti vastag kört nyújtunk belőle. Megkenjük a citromkrémmel, 3 cm szélességben visszahajtjuk a szélét, a tetejére helyezzük a felszeletelt epret és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
VINCE-tipp: a citromkrémből érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, hiszen használhatjuk édességekhez, de akár egyszerű zabkekszre kenve is kiváló.