szeletelt zöldség és gyümölcs tálcán, péksüteménnyel
Fotó: Freddy G / Unsplash

Egy nap, egy recept: epres zöldsaláta

5 perc alatt összedobható, de mégis rendhagyó saláta vendégvárónak, tízóraira vagy akár könnyed vacsorának. A gyümölcs nagyon pikánssá teszi.



Hozzávalók

  • 250 g eper
  • 1 kis fej jégsaláta, vagy ugyanannyi rukkola
  • 100 g kígyóuborka
  • frissen őrölt fekete bors
  • friss koriander ízlés szerint

Így készül

  1. Tisztítsuk meg és vágjuk fel a salátát. Az epret mossuk meg és vágjuk gerezdekre.
  2. Az uborkát hámozzuk meg és karikázzuk fel.
  3. Óvatosan keverjük össze őket, lassan forgatva, miközben borsozzuk és a koriandert is hozzáadjuk.
VINCE-tipp: eper helyett vagy mellett más friss gyümölccsel is készíthetjük a salátánkat!