
Fotó: PuzzlePix
Egy nap, egy recept: az eredeti császármorzsa
2021-09-24
Az eredeti császármorzsa recept lépésről lépésre. Ha elkészíted, garantáltan ez lesz a "fő fogás" az étkezésnél. A recept több ötletet ad arra is, mivel fogyasszátok.
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 200 ml tej
- 60 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
- 40 g mazsola
- 5 evőkanál rum
- 4 tojás
- 50 g vaj
- porcukor
- málnalekvár vagy almakompót
Így készül
- A lisztet és a tejet keverjük el csomómentesen, adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat, a sót és az egy órán át rumban áztatott, majd kinyomkodott mazsolát. Fedjük le, és hűtőben pihentessük pár óra hosszáig.
- Mielőtt sütni kezdjük, keverjük hozzá a tojások sárgáját és a vaj felét megolvasztva. A fehérjéket verjük kemény habbá a porcukorral, s végül azt is keverjük a tésztához.
- Kenjünk ki egy nagyobb tűzálló tálat a vaj másik felével, és öntsük bele a masszát. Közepes lángon kezdjük sütni. Fakanállal kevergessük úgy, hogy néha hagyjunk nagyobb darabokat is összesülni. Mikor pirulni kezd, porcukrozzuk meg és hagyjuk karamellizálódni.
- Piros bogyós gyümölcsök lekvárjával a legszebb és legfinomabb, de érdemes kipróbálni almakompóttal is.
From Your Site Articles
- Kandírozott grapefruit az új szuper snack! - Vince ›
- Különleges torták, amikkel nagyon meglepheted az ünnepeltet - Vince ›
- Isteni nutellás keksz mindössze két összetevőből - Vince ›
- Egy nap, egy recept: gyors, ropogós áfonyás süti - Vince ›
- Házi készítésű epres-licsis gumimaci, kell ennél több? - Vince ›
- Egy nap, egy recept: speciális fűszerezésű almachutney ›
- Egy nap, egy recept: Jean-Paul Belmondo málnás almalekvárja ... ›
- Egy nap, egy recept: pikáns bundás alma sós karamellszósszal ... ›
- Zsírfoltos az edény? Elő a fogkrémmel! - Vince ›