Fekete serpenyőben barna étel, két villa
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: az eredeti császármorzsa

Az eredeti császármorzsa recept lépésről lépésre. Ha elkészíted, garantáltan ez lesz a "fő fogás" az étkezésnél. A recept több ötletet ad arra is, mivel fogyasszátok.


​Hozzávalók

  • 200 g liszt
  • 200 ml tej
  • 60 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 40 g mazsola
  • 5 evőkanál rum
  • 4 tojás
  • 50 g vaj
  • porcukor
  • málnalekvár vagy almakompót

Így készül

  1. A lisztet és a tejet keverjük el csomómentesen, adjuk hozzá a cukrot, a citromhéjat, a sót és az egy órán át rumban áztatott, majd kinyomkodott mazsolát. Fedjük le, és hűtőben pihentessük pár óra hosszáig.
  2. Mielőtt sütni kezdjük, keverjük hozzá a tojások sárgáját és a vaj felét megolvasztva. A fehérjéket verjük kemény habbá a porcukorral, s végül azt is keverjük a tésztához.
  3. Kenjünk ki egy nagyobb tűzálló tálat a vaj másik felével, és öntsük bele a masszát. Közepes lángon kezdjük sütni. Fakanállal kevergessük úgy, hogy néha hagyjunk nagyobb darabokat is összesülni. Mikor pirulni kezd, porcukrozzuk meg és hagyjuk karamellizálódni.
  4. Piros bogyós gyümölcsök lekvárjával a legszebb és legfinomabb, de érdemes kipróbálni almakompóttal is.