II. Erzsébet királynő
Fotó: the_royalgrammer / Instagram

II. Erzsébet királynő csak így hajlandó szendvicset enni

II. Erzsébet brit királynő nem kifejezetten válogatós, ám kedvenc szendvicseivel kapcsolatban akad egy elég érdekes szokása, amiről eddig csak szakácsai tudtak. Íme!II. Erzsébet brit királynőt rengetegen tisztelik a hozzáállása miatt, ahogy évtizedek óta ellátja királynői teendőit. Gyakorlatilag 10 éves korától, amikor édesapját, VI. Györgyöt megkoronázták, ő pedig ezzel trónörökössé lépett elő, minden, amit mondott, viselt és evett, nemzetközi vizsgálat tárgyává vált.

Ez is érdekelhet: II. Erzsébet királynőt eltiltották a kedvenc italától


A körülötte dolgozó emberek minden kívánságát teljesítik, emiatt azt várhatnánk, hogy csak a drága finomságokat kedveli, ám úgy tűnik, hogy a windsori család nem ilyen. Darren McGrady, a királynő korábbi szakácsa szerint az uralkodó

nem igazán törődik az ételekkel, sokkal inkább a lovak és a kutyák érdeklik.

Sőt, Őfelsége nem is nevezhető válogatósnak, ugyanis csupán a kagylót és a nyers húst nem szereti. Igaz, a szendvicseivel kapcsolatosan van egy érdekes kikötése.

h\u00e1romsz\u00f6g alak\u00fa szendvicsek

Fotó: threebeanies / Shutterstock


A királynő ebédje jellemzően grillezett halból, csirkehúsból, salátából és zöldségekből áll. Az uralkodó kedvenc napszakában, a teaidőben (délután 3-5 között) pogácsákat, süteményeket és mini szendvicseket szolgálnak fel neki. A szendvicsek között akad füstölt lazacos, tojásos és sonkás-mustáros.

De, ami a legfontosabb, hogy a szendvicseket héj nélkül kell felszolgálni.

II. Erzsébet királynő kedvenc szendvicse, Owen Hodgson volt királyi séf szerint, egy hosszában felvágott, vajas kenyérből áll, aminek a tetejére tonhalas-majonézes keveréket és vékonyra szeletelt uborkát tesznek. Ezután a szendvicsről levágják a héját majd háromszög alakúra vágják. Nagy-Britannia uralkodója a lekváros apró szendvicseket is kedveli, ezek szintén héj nélkül kerülnek felszolgálásra.

(mashed)