egy szőke hajú nő fehér pólóban

6 élelmiszer, ami egyszerre véd a szívbetegségektől és a COVID-tól

Ha szeretnéd elkerülni a COVID-19-et, akkor itt az ideje, hogy az étrendedet is újragondold.


A minap a spring oldalán egy érdekes cikkre bukkantunk, ami az étrend és a Covid-19 közötti szoros összefüggésre hívta fel a figyelmet. Mutatjuk, hogy mire kell oda figyelned!

Olvasd el ezt is! 4 étel, ami súlyosbítja az omikron variáns tüneteit

k\u00f6nyvt\u00e1r belseje, k\u00f6nyvek polcokon

Fotó: Martin Adams / Unsplash


Az említett cikk több tanulmányra is hivatkozik, amiből az derült ki, a növényi alapú étrend nemcsak a szívre és az érrendszerre van jótékony hatással, de csökkenti a COVID-19 fertőzés kockázatát is.
gr\u00e1n\u00e1talma, narancs, alma \u00e9s dinnye

Fotó: Jakub Kapusnak / Unsplash


A növényi alapú étrend alatt az alábbi értendő: sok gyümölcs, zöldség, diófélék, magvak, teljes kiőrlésű gabona, hüvelyesek, olívaolaj, tea és kávé lehetőleg minél kevesebb feldolgozott élelmiszer és hús mellett.

Covid elleni vakcin\u00e1k

Fotó: Daniel Schludi / Unsplash


Az emberek továbbra is a világjárványra fókuszálnak, ám most sem szabad elfeledkezni az egyik leggyakoribb és legveszélyesebb kockázatról sem, ami nem más mint a szívbetegség.

Ez azért is kulcsfontosságú, mert a szívbetegségben szenvedőknél nagyobb valószínűséggel alakul ki súlyos COVID-fertőzés.

A szakértők szerint tehát, ha el akarod kerülni a szív- és érrendszeri betegségeket és a COVID-19 fertőzést, akkor itt az ideje változtatni az étrendeden.