fekete-sárga absztrakt festmény

Bejelentették: májusban 30 százalékkal emelkedhet egyik tartós élelmiszerünk ára

Heteken belül több alapvető élelmiszer 20-30 százalékos drágulása jöhet a magyar boltokban.


Több mint 20 százalékkal megdrágulhatnak a húsok heteken belül Magyarországon, és várhatóan a kenyérért, valamint a margarinért is többet kell majd fizetnie a vásárlóknak. Ráadásul, ahogy véget ér az árstop itthon, a növényi olajok ára akár 30 százalékkal is megemelkedhet majd – olvasható az Agrárszektor egyik legújabb cikkében.

Az újság az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közlésére hivatkozva azt írja, az orosz-ukrán háború miatt történelmi csúcsra drágultak az élelmiszerek a világpiacon, mindez pedig a magyar boltokban is egyre inkább érezhető.

fekete serpeny\u0151ben z\u00f6lds\u00e9g \u00e9s olaj

Fotó: Frank Zhang / Unsplash

Kiugró, 20 százalék fölötti húsáremelés jöhet heteken belül Magyarországon - mondta Raskó György agrárközgazdász az RTL Híradónak. Hozzátette, várhatóan a margarinért és a kenyérért is még többet kell majd fizetni itthon, és kizárólag az árstopos termékek ára maradhat változatlan.

Az ENSZ élelmezésügyi szervezete egyébként néhány napja közölte, hogy történelmi csúcsra drágultak az élelmiszerek a világpiacon az orosz-ukrán háború következtében.

A növényi olajok több mint 20 százalékkal drágultak a világpiacon, és ahogy véget ér az árstop, legalább 30 százalékos áremelkedéssel számolhatunk itthon is

- hangsúlyozta Raskó György agrárközgazdász.